Odmiana: DURBIN CAC
Miejsce wyhodowania: USA, Bayron – Północna Karolina
Pochodzenie: NJN 43 x wolne zapylenie
Podkladki: Mandżurska, Siberian
Owoce: średniej wielkości, o masie 90-120 g, kulistospłaszczone, symetryczne. Skórka żółta, w 90-100% pokryta jednolitym ciemnoczerwonym rumieńcem, gruba, zagłębienie szypułkowe bardzo szerokie i średnio głębokie. Miąższ jasnożółty, średnio zwięzły, kwaskowaty, częściowo odchodzący od pestki, nieznacznie włóknisty. Pestka średniej wielkości, okrągła, pękata, głęboko dołkowana i bruzdowana, brązowa.
Dojrzałość zbiorcza: na początku sierpnia, około 10-12 dni przed odmianą Redhaven
Przydatność: deserowa o wczesnej porze dojrzewania
Wzrost: rośnie średnio silnie, Kwiaty różowate, średniej wielkości.
Wytrzymałość na mróz: średnio wytrzymałe na niskie temperatury, pąki kwiatowe potrzebują 850 godzin chłodu do przejścia bezwzględnego okresu spoczynku.