Odmiana: HARROW DIAMOND
Miejsce wyhodowania: Stacja Doświadczalna Harrow, Ontario, Kanada
Pochodzenie: Redskin x Harbinger
Podkladki: Mandżurska
Zapylacze: Odmiana samopylna
Owoce: średniej wielkości, o masie 90-120 g, owalne, regularne, symetryczne; zagłębienie szypułkowe średnio szerokie i średnio głębokie. Skórka jasnożółta, pokryta marmurkowym i kropkowanym rumieńcem, pokrywającym 60-70% powierzchni owocu, cienka, krótko omszona. Miąższ żółty, średnio zwięzły, soczysty, słodko-kwaskowaty, częściowo odchodzący od pestki. Pestka średniej wielkości, owalna, głęboko bruzdowana, jasnobrązowa.
Dojrzałość zbiorcza: w końcu lipca, kilka dni po odmianie Harbinger
Przydatność: deserowa o bardzo wczesnej porze dojrzewania, wysokiej plenności i małej liczbie pękających pestek w owocach. Dla uzyskania owoców wysokiej jakości konieczne jest wczesne przerzedzanie zawiązków, a dla dobrego wybarwienia owoców konieczne jest cięcie letn
Wzrost: rośnie średnio silnie, tworzy koronę rozłożystą, silnie zagęszczoną
Wytrzymałość na mróz: bardzo wysoka wytrzymałość. Odmiana ta przetrwała spadki temperatury do -28 i odała normalny plon owoców.